Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
Klantwaardering 9.3/10

Aanbrengen van UV Gellak

door Sandra Polman op 07-12-2022

Het aanbrengen van Gellak is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je de stappen in de juiste volgorde doet en goed opvolgt. Hier vind je stapsgewijs met foto’s onze instructie.

Je kunt ook naar onze Instagram, hier vind je onder de highlights deze stappen terug in een filmpje.

Stap 1 - Het voorbereiden van de nagels

Met de Nail Pusher duw je de nagelriemen goed terug. Deze tool kun je ook gebruiken om velletjes van het nagelbed af te schrapen.

Vijl de nagels in de gewenste vorm met de Nagelvijl.

Met het Bufferblokje ruw je de nagels op. Hiermee worden losse velletjes, dode huidcellen en restjes vet verwijderd. Overdrijf het niet, het gaat om het opruwen dus er hoeft geen laag van je nagels af.

Maak de plek waar de nagels gelakt worden vrij van stof.

Ontvet de nagels met de Cleaner. Zorg ervoor dat de nagels voor het aanbrengen van de nagellak vetvrij blijven. Bij het aanraken van je gezicht of haar kan de nagel snel vet worden en dit is voor de hechting niet goed.

Stap 2 - Basecoat aanbrengen

Breng een dun laagje van de Basecoat aan. Zorg dat de basecoat de nagelriemen en de omliggende huid niet raakt. Houd dus iets afstand en gebruik niet te veel product. Als de huid geraakt wordt dan komt er langzaam lucht onder de basecoat en kan de nagellak loslaten.

Lak ook de rand van de nagel licht mee. Hiermee sluit je de rand af.

Mocht er toch een klein beetje basecoat op de nagelriemen of huid terecht zijn gekomen, gebruik dan het scherpe puntje van de Schraper om dit te verwijderen.

Laat de basecoat 60 seconden uitharden onder de Pro LED lamp.

Er blijft na het uitharden een plakkerig laagje achter. Verwijder deze niet en zorg dat het nagelbed niet in contact komt met stof of vet. Zorg dat je niks aanraakt of de nagel stoot

Stap 3 Kleur aanbrengen

  • Breng een dun laagje van de kleur aan en zorg, net als bij de basecoat, dat de nagelriemen en omliggende huid niet geraakt worden.
  • Lak ook de rand van de nagel mee.
  • Mocht er toch een klein beetje kleurlak op de nagelriemen of huid terecht zijn gekomen, gebruik dan het scherpe puntje van de OMG! Nails Tools Schraper om dit te verwijderen.
  • Laat de eerste kleurlaag 60 seconden uitharden onder de OMG! Nails Pro LED lamp.
  • Er blijft na het uitharden een plakkerig laagje achter. Verwijder deze niet en zorg dat het nagelbed niet in contact komt met stof of vet. Zorg dat je niks aanraakt of de nagel stoot.

Herhaal deze stap nog een keer. Niet alle kleuren dekken in 1 keer. Het mooiste resultaat behaal je met 2 dunne laagjes kleur.

Stap 4 Top coat aanbrengen

Breng een dun laagje van de OMG! Nails Top Coat aan en zorg, net als bij de vorige stappen, dat de nagelriemen en omliggende huid niet geraakt worden.

Lak de rand van de nagel mee. De top coat sluit je manicure af en dit is een hele belangrijke stap voor het beste resultaat.

Mocht er toch een klein beetje top coat op de nagelriemen of huid terecht zijn gekomen, gebruik dan het scherpe puntje van de OMG! Nails Tools Schraper om dit te verwijderen.

Laat de top coat 60 seconden uitharden onder de OMG! Nails Pro LED lamp.

Stap 5 Plaklaagje verwijderen

Top Coat No Wipe
De OMG! Nails Top Coat No Wipe is een top coat die geen plakkerig laagje achterlaat en deze hoef je niet af te nemen. Deze top coat is geschikt voor wat donkerdere kleuren en als de zon zich niet te vaak laat zien. Neem de nagels niet af, anders kun je een dof resultaat krijgen.

Normale OMG! Nails Top Coat
De normale OMG! Nails Top Coat laat wel een plakkerig laagje achter. Als de nagel voldoende is afgekoeld van de LED lamp neem dan de nagels af met de Nail Wipes en een beetje Cleaner. Deze top coat is geschikt voor lichtere kleuren. Zonlicht kan voor vlekken zorgen en deze top coat bevat een UV-filter waardoor je nagels beter beschermd worden tegen het zonlicht. Met name voor lichte kleuren en in de zomer is dit aan te bevelen. In de winter kun je ook de Top Coat No Wipe gebruiken.