Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
Klantwaardering 9.3/10

De beste nagelvijlen voor prachtige en gezonde nagels

door Machanda van Elburg op 17-10-2022

Je nagels mooi houden is niet heel moeilijk als je het op de juiste manier aanpakt. Veel mensen weten niet precies hoe een nagel in elkaar zit en wat de beste manier is om de nagels te onderhouden. Door het niet juist verzorgen van je nagels kun je last krijgen van broze of gescheurde nagels, en dat ziet er niet zo mooi uit. Het knippen van je nagels is bijvoorbeeld helemaal niet zo goed. Je kunt je nagels beter vijlen als je op de lange termijn een mooi resultaat wilt. Hieronder leggen we uit waarom nagelvijlen beter is, wat de juiste manier is om je nagels te vijlen en welke nagelvijlen de beste zijn.

 

Nagelvijlen is het beste is voor je nagels

Een nagel bestaat uit drie lagen: de hoornlaag aan de buitenkant, de keratine laag die voedingsstoffen opneemt in het midden en het laagje waarmee de nagel aan je huid vastzit aan de onderzijde. Om je nagels lang mooi te houden wil je dat deze lagen, die nagelplaten worden genoemd, goed op elkaar blijven zitten. Als je je nagels zou knippen kunnen er kieren ontstaan tussen de nagelplaten en kunnen ze gaan splijten. Nagelvijlen is beter voor je nagels omdat de nagelplaten van je nagels aaneengesloten blijven. Kies daarom voor het vijlen van je nagels om ze in optimale conditie te houden.

Wat is de juiste manier om je nagels te vijlen? 

 

  • Nagels vijlen kun je zelf, mits je een goede nagelvijl hebt. Ga je nagelvijlen kopen dan zie je vaak dat een vijl een grove en een fijne kant heeft. Je gebruikt voor het vijlen een nagelvijl met een fijne structuur. Zou je een grove vijl gebruiken dan krijg je haakjes aan je nagels die kunnen gaan scheuren. Ook ontstaat er een ruwe structuur op je nagelrand waardoor er vocht en vuil tussen de nagelplaten kan komen;
  • Als je gaat beginnen met het vijlen van je nagels, dan vijl je altijd in 1 richting. Je wilt dat je nagelplaat gesloten blijft. Ga daarom niet heen en weer ‘zagen’ met de nagelvijl, want daar kunnen haakjes en kieren door ontstaan waar vocht en vuil tussen kan gaan zitten, en dat kan weer leiden tot gespleten nagels;
  • Zorg dat je niet te veel vijlt van de zijkant van je nagels, daar waar je nagel de huid raakt. Als je te veel van de zijkant van de nagel weghaalt wordt je nagel kwetsbaar en kan deze makkelijker inscheuren.

In welke vormen kun je in je je nagels vijlen?

Met behulp van een goede nagelvijl kun je je nagels in verschillende vormen vijlen: ovaal, vierkant, puntig en rond. In welke vorm je je nagels kunt vijlen hangt af van de groei en de vorm van je nagels. Het kan zijn dat de manier waarop jouw nagels groeien zich niet lenen voor een bepaalde vorm. Kijk vooral zelf wat je mooi vindt staan bij jouw handen. De meest natuurlijke variant is ovaal. Maar heb je bijvoorbeeld lange smalle vingers? Dan pas een vierkante vorm zeker bij jou. Vierkante nagels zijn wel kwetsbaarder dan ovale en ronde nagelvormen, zeker als ze wat langer zijn. 

Vormen nagels vijlen

Onderhouden van je gevijlde nagels

Je gevijlde nagels moet je blijven onderhouden om ervoor te zorgen dat je geen scheurtjes of beschadigingen krijgt en er vuil en vocht tussen de nagelplaten kan komen. Laat je dus niet verleiden om te knippen, bijten of te scheuren. Als je je gellak verwijderd, vijl je je nagels in de gewenste vorm zoals hierboven beschreven en behandel je je nagelriemen met nagelriemolie (cuticle oil). Wacht bijvoorbeeld ook even met het aanbrengen van gellak zodat je nagels kunnen ademen. Verwijder bijvoorbeeld in de avond je gellak en breng het de volgende dag pas weer aan.