Gratis verzending vanaf €40
Voor 17:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
Klantwaardering 9.3/10

Gellak uitgelegd

door Sandra Polman op 07-12-2022

Wat is gellak nou eigenlijk?

Gellak lijkt heel erg veel op gewone nagellak. Er is eigenlijk maar 1 groot verschil. Dat is dat gewone nagellak aan de lucht droog en zo hard wordt. Gellak hard uit in een UV lamp.

Gellak is een natuurlijke manier van je nagels lakken. Veel mensen verwarren gellak nog wel eens met gelnagels of acrylnagels. Gel- en acrylnagels laat je bij een salon doen en hebben onderhoud nodig. Deze moet je welke 3 weken laten bijvullen en laten lakken. Dat bijvullen gebeurt met gel of acryl. De kleuren die gebruik worden is gellak. En deze gellak kun je met een juist basis laag ook op de natuurlijke nagel gebruiken.

Met gewone nagellak gebruik je ook een basis laag, kleur en een top laag. Het lakken van je nagels is dus niet heel anders. Je moet alleen wel heel erg lang wachten tot elke laag goed droog is en daardoor duurt het aanbrengen van gewone nagellak eigenlijk langer dan bij gellak. Als je toch te snel de volgende laag aanbrengt blijf de nagellak lang zacht en heb je binnen no time een beschadiging en kun je weer overnieuw beginnen.

Met Gellak is dat anders. Elke laag hard je uit in de UV lamp. En dan is die laag gelijk hard en ‘droog’. Het lijkt niet droog omdat het nog steeds plakt. Dat plaklaagje is juist goed omdat de volgende laag die je aanbrengt dan goed hecht. Pas als de topcoat (laatste laag) erop zit verwijder je het plaklaagje. Dan is de gellak uitgehard en ben je klaar en ready to go!

Voor- en nadelen van gellak en gewone nagellak op een rijtje

 

Voordelen gewone nagellak Nadelen gewone nagellak
Iets goedkoper en in veel winkels te verkrijgen Lange droogtijd
Snel te verwijderen Blijft vaak zacht
Geeft snel af
Snel beschadigingen
Na 3 dagen vaak niet meer mooi
Vergeelt vaak je eigen nagel
Glans is er snel af
Nagellak is niet lang houdbaar

 

Voordelen gellak Nadelen gellak
Korte droog tijd (60 sec in de lamp) Iets duurder dan gewone nagellak
Gelijk hard en your good to go! Verwijderen duurt wat langer dan gewone lak
Geeft niet af
Beschadigd niet snel
Verkleurt je eigen nagels niet
Blijft heel lang mooi glanzen
Nagellak is lang houdbaar
Salon kwaliteit maar dan wanneer het jou uitkomt