Doorgaan naar artikel
Voorkom een branderig gevoel bij gellak – zo doe je dat!

Voorkom een branderig gevoel bij gellak – zo doe je dat!

on

Gellak aanbrengen hoort een fijne beautybehandeling te zijn, maar soms kan het uitharden in de UV- of LED-lamp een onaangenaam branderig gevoel veroorzaken. Hoe komt dit en – nog belangrijker – hoe kun je het voorkomen?

Tijdens het uithardingsproces komt warmte vrij door een chemische reactie. Normaal gesproken gebeurt dit geleidelijk en zonder problemen. Maar als de reactie te snel verloopt, kan er ineens veel warmte vrijkomen, wat een pijnlijk of brandend gevoel kan geven. Hoe sneller de gel uithardt, hoe groter de kans op dit ongemak. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen, en wij delen de beste tips met je!

1. Te dikke lagen gellak

Een van de meest voorkomende oorzaken van een branderig gevoel bij gellak is het aanbrengen van te dikke lagen. Hoe dikker de laag, hoe meer moleculaire bindingen er in één keer ontstaan, en dat zorgt voor een plotselinge warmteontwikkeling.

💡 De oplossing: Breng gellak altijd in dunne, gelijkmatige lagen aan. Liever een extra laagje dan in één keer te dik lakken. Zo hardt de lak geleidelijk uit en voorkom je dat branderige gevoel.

2. Te warme omgeving

Wist je dat temperatuur invloed heeft op hoe gellak uithardt? In een warme ruimte gaat het proces sneller, waardoor er in korte tijd veel warmte vrijkomt. Dat verklaart waarom je op zomerse dagen eerder last kunt krijgen van een branderig gevoel. Niet alleen de gellak wordt warmer, maar ook je handen, wat het effect versterkt.

💡 De oplossing: Werk bij voorkeur in een koele ruimte en zorg ervoor dat je gellak niet te warm is. Op extreem warme dagen kun je je handen (of die van je klant) kort voor de behandeling even op een ice pack leggen om oververhitting te voorkomen.

3. De formule van de gellak

Niet alle gellak is hetzelfde! Goedkopere formules kunnen ervoor zorgen dat je sneller last krijgt van een branderig gevoel, omdat ze vaak agressievere ingrediënten bevatten of minder gecontroleerd uitharden.

💡 De oplossing: Kies voor een kwalitatieve gellak die zorgvuldig is samengesteld, zoals onze OMG! Nails Gellak. Zo geniet je van een veilige en comfortabele manicure zonder onnodige hitte-reacties.

4. Dunne nagelplaat

Heb je van nature dunne nagels? Dan is de kans groter dat je een branderig of pijnlijk gevoel ervaart bij het uitharden van gellak. Dit komt doordat een dunne nagel minder bescherming biedt aan het nagelbed – en dát is wél gevoelig, omdat het uit levend weefsel bestaat.

💡 De oplossing: Versterk je nagels om je nagelplaat dikker en steviger te maken. Dit zorgt voor extra bescherming en voorkomt ongemak bij het uitharden van gellak. Een goede nagelverzorging, zoals het regelmatig gebruiken van cuticle oil, helpt hierbij! (Lees ook onze blog: “Waarom Cuticle Oil?)

5. Beschadigde nagelplaat

Een beschadigde nagelplaat biedt minder bescherming aan het gevoelige nagelbed. Hierdoor kan het uitharden van gellak niet alleen onaangenaam aanvoelen, maar ook de gezondheid van je nagels verder aantasten. Overmatig vijlen of frezen is een veelvoorkomende oorzaak van dunne en kwetsbare nagels.

💡 De oplossing: Wees voorzichtig met het vijlen van je nagels en verwijder nooit te veel van de nagelplaat. Kies voor een zachte vijl en vermijd agressieve technieken om je nagels gezond en sterk te houden.

Related Posts

Nagellak kleurentrends voor lente & zomer 2025
March 07, 2025
Nagellak kleurentrends voor lente & zomer 2025

Wij kunnen nu al dagdromen over welke nagellak we deze lente en zomer zullen dragen....

Lees verder
Perfecte gellak? Voorkom deze 5 veelgemaakte fouten!
February 23, 2025
Perfecte gellak? Voorkom deze 5 veelgemaakte fouten!

Een mooie, strakke gellak manicure die wéken blijft zitten - daar gaan we voor! Maar soms gebeurt...

Lees verder
Drawer Title

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info

vergelijkbare producten