Doorgaan naar artikel
Problemen met Gellak? Dan gaat dit misschien verkeerd..

Problemen met Gellak? Dan gaat dit misschien verkeerd..

on

Laat je gellak eerder dan 2 weken los? Of is het resultaat niet wat het moet zijn? Dat is natuurlijk vervelend en hoeft ook zeker niet te gebeuren. Als je dit toch gebeurt dan is de kans groot dat er iets tijdens het aanbrengen niet goed is gegaan. Hieronder kun je lezen wat er mogelijk is misgegaan. Als je hier goed op let dan gaat het de volgende keer vast en zeker goed.

Wij vergelijken het soms met pannenkoeken bakken. De eerste mislukt vaak. Maar na de juiste hoeveelheid boter, klontjes vrij beslag, hitte van de pan in orde en op tijd omdraaien heb je de perfecte pannenkoek te pakken.

 

Good things take time

Als je eigenlijk te weinig tijd hebt of je bent gehaast dan kun je beter een ander moment kiezen om je nagels te gaan doen. Maak er vooral even een moment voor jezelf van waarbij je lekker kan ontspannen. Voor ons is het echt een hobby en ontspanningsmoment geworden. Met een geweldig resultaat waar we blij van worden. Al good things take time, gun je zelf dat ook!

 

En toen was er licht

Als je je nagellak gaat aanbrengen dan doe je dat altijd binnen omdat de gellak bij UV licht van buiten al uithardt. Maar als je binnen zit heb je wel goed licht nodig. Zit je op een te donkere plek, zorg dan voor een simpel bureaulampje zodat je goed ziet wat je doet. Als er te weinig licht is en je ziet niet goed wat je aan het doen bent dan kan de nagellak op de omliggende huid of nagelriemen komen. Als dat gebeurt dan ontstaat hier beweging in de lak en kom er lucht en water onder. Dit zorgt voor onthechting van de gellak.

 

Je hebt een lamp van een ander merk

Als je al een lamp hebt van een ander merk dan kan dit best goed gaan. Maar op afstand kunnen wij dat niet bepalen. Wij hebben een UV LED lamp waarvan we zeker weten dat het uitharden van elke laag 60 seconde duurt. Twijfel je over je lamp, dan kun je beter een nieuwe kopen. Onze lamp is afgestemd op alle producten en heeft ook nog eens een houder voor je telefoon.

 

Uithardingstijd

Elke laag moet 60 sec uitharden in onze lamp. Heb je al een lamp thuis dat is het goed om te kijken wat hiervan de uithardingstijd is. Twijfels? Gun jezelf een nieuwe lamp. Het uitharden hoef niet langer dan 60 sec en ook niet korter. Doe je dit wel dan heb je kans dat de hechting van de volgende laag niet goed is en dan laat de gellak los.

 

Geen goede voorbereiding

Het is net als op vakantie gaan. Dan bedenk je ook goed wat je mee moet nemen en heb je vaak een lijstje wat je afwerkt zodat je niks vergeet. Zo is het ook met het aanbrengen van de gellak. En een onmisbare stap is de voorbereiding. Zorg voor het volgende voor je begint: 

  • Zorg voor schonen handen. Als je net je handen gewassen hebt, droog deze goed en wacht een half uur voordat je de gellak aanbrengen. Dan weet je zeker dat het vocht goed is opgedroogd aan de lucht. Vocht is erg slecht voor de hechting van de nagellak;
  • Duw je nagelriemen goed terug met de Pusher uit de OMG! Nails Tools set. Verwijder ook velletjes van je nagelbed hiermee;
  • Vijl je nagels in de gewenste vorm met de fijne kant van de vijl;
  • Ruw je nagels op met het bufferblokje. Daarnaast is het belangrijk dat je het bufferblokje regelmatig vervangt. Het buffer blokje is bedoeld om je nagels mee op te ruwen en de laatste velletjes en vet te verwijderen. Als je bufferblok niet meer ruw is dan wordt het een polijstblok. In dat geval maak je je nagels alleen maar gladder en dan hecht de gellak niet goed meer;
  • Maak de nagels stof- en vetvrij met de OMG! Nails cleaner;

Stof- en vetvrij maken

Deze stap staat bij het voorgaande punt beschreven. Dit is een hele belangrijke stap. Als je het stof van het opruwen en vijlen op je nagels laat zitten dan hecht de nagellak niet. Gebruik hiervoor de cleaner vloeistof. Een veel gemaakte fout is dan mensen met een flesje nagellakremover wat nog in de kast staat nagels ‘schoon’ maken. Dit ziet er wellicht zo uit, maar het garandeert niet dat het nagelbed ook vetvrij is. Bovendien bevat de remover stoffen die de nagellak oplost. Dus gebruik altijd de cleaner vloeistof. Zorg er ook voor dat je na het vetvrij maken van je nagels, niet meer je haar of gezicht aanraakt. Je huid en haar zijn altijd wat vettig.

 

Het aanbrengen gaat niet op de juiste manier

Als je de gellak aanbrengt, zorg dan dat je de nagelriemen en de omliggende huid niet raakt. Klink heel logisch, maar breng de gellak alleen op de nagel aan en op het volledige nagelbed. Zie hiervoor ook onze highlights op Instagram en instructie op OMG Adacemy.

 

Te dikke lagen aanbrengen

Als je te veel van het product gebruikt, bestaat er een kans dat de laag niet voldoende kan uitharden in de lamp. Breng dus dunne laagjes aan. De meeste kleuren zijn in 2 lagen gedekt. Maar omdat je dunne laagjes moet aanbrengen kunnen sommige kleuren beter in 3 laagjes worden aangebracht. Dit ligt echt aan de dekking van de kleur. Lichte kleuren zoals Salmon Nude bijvoorbeeld is het mooist in 3 lagen terwijl Cherry Red maar 2 laagjes nodig heeft.

 

Je nagels niet goed afdichten

Met het aanbrengen van elke laag is het belangrijk dat je ook de rand van je nagel voorziet van de gellak. Strijk met het kwastje langs de rand van je nagel. Hiermee sluit je de nagel af van lucht en vocht. Doe dit met de Basecoat, de kleurlagen en de Topcoat.

 

Nooit pulken!

Als het toch gebeurt dat er ergens iets losgaat. Omdat je misschien je nagel hard hebt gestoten en er is een stukje af of je bent al bijna 2 weken verder sinds je de gellak hebt aangebracht ga dan niet pulken aan je gellak. Het is heel verleidelijk, maar doe het niet. Verwijder je gellak altijd veilig. Zie hiervoor ook onze highlights op Instagram en instructie op OMG! Adacemy. Als je dat niet doet dan bestaat er een kans dat je je eigen nagels kan beschadigen. Ze worden er dun en oneffen van. Voor de hechting van een nieuwe ronde gellak is dat ook niet goed.

 

Je nagels zijn geen gereedschap…

Gaat een blikje niet zo makkelijk open? Of is dat laatste pistachenootje in het schaaltje toch echt nog te dicht? Pak dan iets waarmee het lukt om het wel open te krijgen. Je nagels zijn niet van staal en daarom geen gereedschap. Lange nagels en nagels die wat meer vierkant zijn ook gevoeliger voor scheuren of schade.

Related Posts

Cat Eye Gellak "How To Do"
March 07, 2024
Cat Eye Gellak "How To Do"

Cat Eye Gellak: Maak verbluffende effecten met een magneetje en ontdek nieuwe kleuren voor je...

Lees verder
Waarom Cuticle Oil (Nagelriem Olie)
February 26, 2024
Waarom Cuticle Oil (Nagelriem Olie)

Nagelriem Olie: voor een verzorgend en beschermend effect  

Lees verder

Drawer Title

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info

vergelijkbare producten